Осам сати одисеје

Ako imate pregršt slika i propratnog teksta,ovo je pravi Forum za Vas!Molimo korisnike da postavljaju isključivo SVOJE putopise!

Осам сати одисеје

Postod Mija » 05 Nov 2012 20:54

Осам сати одисеје
После мењања возова и стајања на више од 70 станица, уз готово двочасовно чекање у Београду, стиже се из Новог Сада у престоницу јужне пруге Ниш.
Slika

Нови Сад, Ниш – У 3.50 устао сам као робот, у 4.15 часова, по мрклом мраку, већ сам бауљао као Носферату по сабласно пустој новосадској железничкој станици. Нисам тражио жртву којој бих исисао крв. Тражио сам само карту за Ниш. Благајници на шалтер био сам једнако чудан.

– Сигурни сте да хоћете возом? Ово дуго нисам чула... – признала је љубазна жена. Платио сам 388 динара за карту до Београда...

Овако почиње боратовска комедија, овако креће Лала возом за Ниш. Да из престонице северне, равничар стигне у краљевство јужне пруге, потребне су најмање три ствари: да има живце дебеле као конопце, да има одисејевско стрпљење и да буде неурачунљив.

И све то само да би се Новосађанин у вагону некако докотрљао до браће мераклија. Има ли, земљо Србијо, ишта логичније него да два највећа града, после Београда, буду повезана директном возном линијом?

Можда је то једнако финансијски рационално као и тражити нафту испод Калемегдана, или отворити шопинг-мол у Црној Трави, али је ипак тешко разумљиво.


Остатак чланка на http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... e.sr.htmll
Korisnikov avatar
Mija
 
Postovi: 52
Pridružio se: 29 Dec 2009 12:32
Lokacija: Niš - carski grad

Povratak na Putopisi

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron