Dokle više ovako???!!!!!

Sve ono što nije obuhvaćeno u gore navedenim temama a smatrate da je važno

Re: Dokle više ovako???!!!!!

Postod 441-704 » 07 Apr 2010 16:06

hadzibane je napisao:OK,Joso,znaš i sam na koga mislim po pitanju "sindikalaca".Takođe znaš kakva se sve papanija iz Sombora" odselila" za Suboticu,pa postali tamo neki "qrci",šefići,bogovi i "bogići".
Na njih sam mislio.
Ne trpam sve vas u isti koš!Naprotiv!
NE!!!
Pogrešno si me shvatio,ili sam se ja pogrešno izrazio.Ako sam učinio ovo drugo,iskreno se izvinjavam.
Napisao sam da NIKADA NISAM IMAO PROBLEMA U SUBOTICI(što ne znači da od sada neću imati problema...).Napisao sam da su "gazde" SO RJ de facto i de iure iz Subotice,sprovedeni da tamo budu šefovi,a dobar deo njih je iz Sombora...(iako je jasno o kojim "Subačanima" pišemo...)
Još nešto...Te ograničene glave su dobile naređenje iz Subotice da sve one koji slikaju,snimaju ili osmatraju somborsku ložionu nagrde,te da pozovu policiju.Veruj mi da je meni tako saopšteno!E sad...Da li lažu,da li peru ruke od svega,te da li su(A JESU!!!) preterano posvađani sa mozgom i rezonovanjem,to si apsolutno u pravu,jer i dalje ovde "drma" 6.lička i 7. Krajiška i njihovi potomci...To je žalosna istina
Veruj mi...Sam spomen Tvog imena,u Vuči Subotica nam je otvorio SVA vrata i to NIŠTA nisam kudio,naprotiv!!!Otiđi na http://www.zeljeznice.net i u podforumu PUTOPISI pogledaj šta je rečeno i slikama zabeleženo.

Vidim da si se uvredio,ali VI ste gazde Somboru!Vi ste ti koji bi i tog Radovana mogli da rešite na bilo koji način.Saobraćajci u Somboru su neviđeno korektni,dok iz Ložione duvaju neki ružni vetrovi.Nadam se da ćete te vetrove konačno razdužiti i ondašnje osoblje dovesti u red.
Ja znam da je Pera u pravu,ali KAKO TO da u celoj Srbiji SAMO u Somboru i Kikindi mora biti sve uz qrac???Kako to,da smo i pored važeće Dozvole u Kikindi onomad imali neviđenih problema kad nam Šef stanice nije dozvolio slikanje i merenje stanične zgrade?
Pre par dana bejah u Mađarskoj.Niko mi REČ nije rekao,čak šta više,upućivali su me gde,šta i kako da slikam.Juče sam prispeo iz Segedina i priča je bila ista...

A to za privilegije i dnevnice...Glupo mi je što si se osetio prozvanim.Znaš i sam o kome govorim i na koga sam mislio.Sigurno neću navoditi imena.A ČAST IZUZECIMA koji te "privilegije" ne koriste.
O Tebi sam već godinama slušao po Subotici sve najbolje po pitanju vođenja sindikata!

A i dalje ostajem pri tome da tog polusveta Sprečakovića i 90% osoblja RJ.VV Sombor treba opismeniti!

Kako bi se Ti osećao,da i pored LEPE REČI koju si dotičnom uputio,budeš izvređan i izružen do te mere da se to graniči sa najgrđim uvredama koje nisam dobio niti od najgoreg neprijatelja???!!!


PS:Drago mi je da si uspeo okupiti familiju nakon toliko godina!Žao mi je što se nismo videli,ali otom-potom.I veruj mi...NITI JEDNOM rečju ništa ružno nisam rekao,niti Tebe prozvao ni u kom smislu!!!
A,ako misliš da sam pogrešio,javi...Obrisaću celu temu i sve ćemo turiti pod tepih...Kao da ničeg nije ni bilo.
Ostaje samo gorčina koju mi je Sprečaković ubrizgao u organizam i obrukao me pred prijateljima,od kojih njih dvojica već ČETIRI godine dolaze o svom trošku iz Zagreba da snime ono čega se NIKO sa ŽS nije setio da snimi i dokumentuje za Muzej.

Toliko.Izvini ako sam Te uvredio!

Pozdrav iz Sombora.

Nemanja.

Nisam se uvredio Nemanja...nisam takav tip...saglasan sam sa tobom u svemu napisanom,ali nažalost ne mogu da utičem na svest i razmišljanje tvojih meštana koji su ograničeh shvatanja.
Veruj mi da nikakve naredbe nemaju iz Subotice,oni svoju nesposobnost i nemoć na taj način pokušavaju prikriti...šta reći...vodi ih čovek koji je izvikan kao vrstan poznavalac propisa i struke, a u svojoj prvoj godini vožnje kao mvođa je ostao samo 54 puta u defektu.Voleo bi da se odmerim sa njim u poznavanju propisa,pa da vide ko je on u stvarnosti.
Šta reći ovako kao rezime svemu ovome...jbg život ide dalje,veruj mi da i meni smeta ovakvo ponašanje pojedinaca sa ŽS,pa ja sam na Veliki petak imao samnom dvojicu kolega mvođa sa GYSEV železnice,niko ljudima reč nije rekao od Subotice do BGDa i natrag,slikali su do mile volje šta su hteli i gde su želeli.Valjda će i kod vas u Ravangradu početi normalni vetrovi da duvaju uskoro,ima tamo divnih momaka,pravih kolega,jbg ti si naišao na Spreču koji ni sam ne zna gde je...doći će i tamo sve na svoje mesto.
yesterday is history...tomorrow is a mystery...today is fate
IF I WERE A TRAIN,I`D BE LATE AGAIN
Korisnikov avatar
441-704
 
Postovi: 628
Pridružio se: 04 Feb 2009 20:18
Lokacija: Tu i tamo na prugama ŽS...

Re: Dokle više ovako???!!!!!

Postod hadzibane » 07 Apr 2010 16:25

E moj Joso...Stiče se gorak utisak da su sve MV(ČAST RETKIM IZUZECIMA) Sprečinog tipa razmišljanja...
Bole,Tilčer i ostali su se baš pokazali kao "pravi" naslednici Sprečinog "lika i (ne) dela"...
Ono što je bilo valjano(Kela,Jozin i Strika na primer),pobeglo je sa otpremninama u penziju.Na vreme,reklo bi se...
Retki su MV kao npr Ivica K. koji razumeju vozoljubiteljstvo i vole da rade svoj posao i da ljubav prema železnici podele i sa civilnim licima-vozoljubiteljima.
No,kako je-tako je...Nažalost.
BTW:spremio sam Ti 2-3 DVD-a sa slikama sa MAV-a i železničke arheologije iz Bačke.Čujemo se i,dao Bog,vidimo uskoro.
Tito,Marks i Engels - Emerson,Lake & Palmer

Čika Jova deci...A Čika Nemanja DVA deci...
Korisnikov avatar
hadzibane
 
Postovi: 1067
Pridružio se: 04 Feb 2009 21:59
Lokacija: Sombor

Postod milanj » 07 Apr 2010 17:55

Pa kad pogledamo u kakvom nam je stanju železnica, onda me i ovo sve ne čudi!
Po mom mišljenju ni jedan radnik ŽSa nema prava da se žali na stanje preko foruma, i ako se Nemanja ne žališ na stanje nego na radnike.
Da objasnim, kad sam napisao na railserbia da je vreme za štrajk na ŽSu meni je rečeneno kako je to nemoguće zbog sindikalca i šta ja znam.
Tako da što se mene tiče niko nema prava, pre svega radnici ŽSa, da se žale!
Jel ako bi bili pravi vozoljubitelji odavno bi izašli na ulice i rekli svoje mišljenje!
Ali ako je ovako.... onda bolje i da ne pričam!
Kad mogu da štrajkuju železničari u Belgiji i Francuskoj koji imaju 1000000 puta bolju železnicu nego mi, što onda nebi i mi mogli?!

No dobro mislim da donekle nije mesto da ovo sve pišem ovde.
ALi naziv teme je "Dokle više ovako???!!!!!", a moj odgovor je sledeći: SVE DOK ŽELEZNIČARIMA I VOZOLJUBITELJIMA U SRBIJI NE UĐE IZ DUPETA UGLAVU DA JE VREME ZA GENERALNI ŠTRAJK!!!
Jel je očigledno da samo tako može nešto da krene na bolje u Srbiji!

Pozdrav, Milan!
OČI SU JOJ MORE JADRANSKO, KOSE SU JOJ KLASIJE PANONSKO, SESTRA JOJ JE DUŠA SLOVENSKA, ONA JE JUGOSLOVENKA!!!
Korisnikov avatar
milanj
Moderatori
 
Postovi: 1612
Pridružio se: 04 Feb 2009 20:23
Lokacija: Zell am See, Austrija i Kuršumlija, Srbija - SFRJ

Re: Dokle više ovako???!!!!!

Postod duki » 11 Maj 2010 21:42

Stvarno mi je zao zbog onoga sto si doziveo od pomenutih ljudi . Nije to samo izdvojen slucaj vec je to vremenom postala opsta pojava na zeleznici da pojedinci sebi daju za pravo da odlucuju o nekim stvarima koje apsulutno nisu u domenu njihove nadleznosti ni kompentencije . Zeleznica je jos uvek sistem gde se neki red u hijerarhiji odlucivanja zna ali pojedinci misle da su iznad toga . Da nije zalosno bilo bi tuzno
duki
 
Postovi: 47
Pridružio se: 23 Apr 2010 16:45

Re: Dokle više ovako???!!!!!

Postod hadzibane » 09 Avg 2010 10:58

U Subotu sam u istom tom depou Sombor sa VAŽEĆOM DOZVOLOM ZA SNIMANJE I FOTOGRAFISANJE vrlo drsko i grubo odbijen i , bukvalno, isteran iz Ložione od strane nadobudnog dežurnog nadzornika lok.koji je,usput,izneo vrlo drske i bezobrazne insinuacije i klevete na moj račun i to pred svedocima,tako da se razmišljam da ga krivično gonim!!!

Sa stokom više neću lagano.Danas ide pismena žalba za Beograd na adresu onog ko mi je izdao dozvolu,i žalba Šefu VV Subotica i RJ.VV Sombor.Mada znam da Subotičani ovom polusvetu ništa ne mogu dok Radovan i ostali njegovi verni sledbenici gazduju u RJ.VV Sombor,red je da barem prijavim ovaj akt bezobrazluka i nekulture!

10000000 puta ih JEBALA Macosa 207!!!!!!!I mene,što hoću da ovekovečim nerad...Čuvaju je kao USS"Nimitz"...
Tito,Marks i Engels - Emerson,Lake & Palmer

Čika Jova deci...A Čika Nemanja DVA deci...
Korisnikov avatar
hadzibane
 
Postovi: 1067
Pridružio se: 04 Feb 2009 21:59
Lokacija: Sombor

Re: Dokle više ovako???!!!!!

Postod Matey41094 » 10 Avg 2010 21:53

hadzibane je napisao:U Subotu sam u istom tom depou Sombor sa VAŽEĆOM DOZVOLOM ZA SNIMANJE I FOTOGRAFISANJE vrlo drsko i grubo odbijen i , bukvalno, isteran iz Ložione od strane nadobudnog dežurnog nadzornika lok.koji je,usput,izneo vrlo drske i bezobrazne insinuacije i klevete na moj račun i to pred svedocima,tako da se razmišljam da ga krivično gonim!!!

Sa stokom više neću lagano.Danas ide pismena žalba za Beograd na adresu onog ko mi je izdao dozvolu,i žalba Šefu VV Subotica i RJ.VV Sombor.Mada znam da Subotičani ovom polusvetu ništa ne mogu dok Radovan i ostali njegovi verni sledbenici gazduju u RJ.VV Sombor,red je da barem prijavim ovaj akt bezobrazluka i nekulture!

10000000 puta ih JEBALA Macosa 207!!!!!!!I mene,što hoću da ovekovečim nerad...Čuvaju je kao USS"Nimitz"...Moram reći da sam u postu prepoznao sebe nažalost.
Prije tri tjedna slična situacija se desila meni kada sam htjeo uslikati pridošlog francuza na ranžirnim kolosjecima u Zagrebu.

Pokazao sam dečkima iz infrastrukture dozvolu i rekli su "može". Prvobitno sam mislio da će biti NE pa se nisam ni nadao nego sam već izdaleka zoomirao francuza a kad sam već dobio da ga slikam izbliza obrisao sam slike na putu do njega.
No, na putu me zatekao jedan gospodin kojem je smjena završavala pa je bio na rubu živaca vjerujem.
Gospodin kojem sam vidio karticu sa imenom ne zaslužuje da ga se imenuje pa ću nastaviti sa rječju "gospodin".
Optužio me da sam "kradljivac bakra" no u blizini nije ni bilo voda niti električnih lokomotiva, optužio me da nemam dozvolu koju nije ni tražio i optužio me da već imam bakra u ruksaku kojeg nije ni pregledao sve dok mu nisam otvorio SVE moguće i dok se nije uvjerio da su unutra sok, banana i sendvič.
Lijepo sam ga pitao hoće li dozvolu na uvid i osobnu iskaznicu pa da mogu uslikati francuza.
"NE, što će ti dozvola kada nesmiješ slikat željezničke objekte i to vjerujem već jako dobro znaš"- Bio je odgovor.
Lijepo sam ga upitao pa što onda postoji dozvola ako je zabranjeno slikat.
Kada je izvadio mobitel i počeo biti drzak zaprijetio mi da će pozvati policiju i da će mi otkinuti ruke ako dođu, onda mi je palo na pamet "s kakvim se budalama ovdje borim, zašto?"
Lijepo sam ga pozdravio u pola riječi o bakru i otišao.


Danas, nemam sliku od francuza. Pitam se zašto..
Možda sam trebao pustiti da nazove policiju i da vide da IMAM dozvolu važeći naravno, i da vidim ishod takve situacije možda bi mi se onda posrećilo i imao bih na računalu fotografiju francuza..... Ili bi bio u bolnici bez ruku.. ?
Korisnikov avatar
Matey41094
 
Postovi: 56
Pridružio se: 13 Mar 2010 21:21
Lokacija: Osijek, Hrvatska

Re: Dokle više ovako???!!!!!

Postod hadzibane » 11 Avg 2010 10:50

Ništa,trebao si ga pustiti da zove policiju.Na Tvom mestu da sam,to bih ja napravio.Dakle zvao pandure i požalio mi se na fizičke i verbalne pretnje od strane dotičnog slepca.Pošto si se javio i pustili Te(još ako su Te upisali u knjigu kao posetioca)Ti si "na konju" i NIKO Ti ne može onemogućiti slikanje i snimanje.

Baš zbog takvih,od sad kad budem ulazio u depoe,krišom ću snimati mobilnim telefonom razgovor i ako me IMALO uvredi i/ili onemogući da obavim šta hoću uz drske i bezobrazne izraze,barem imam dokaz u audio zapisu koji ću predočiti njegovim šefovima.Više ništa ne prepuštam slučaju.Mene da jebe neko ko je 100 puta gori od mene...E,bogami NEĆE moći!!!
Tito,Marks i Engels - Emerson,Lake & Palmer

Čika Jova deci...A Čika Nemanja DVA deci...
Korisnikov avatar
hadzibane
 
Postovi: 1067
Pridružio se: 04 Feb 2009 21:59
Lokacija: Sombor

Re: Dokle više ovako???!!!!!

Postod STORM » 17 Avg 2010 17:28

Žalosno je da se ljudi koji su iskreni ljubitelji železnice sputavaju tako grubo a ne vodi se računa o mnogo bitnijim stvarima.

Ignorišite buzdovane,gledajte na njih kao na smrdljiv sir,nemojte ni da slikate kod njih,ko ih jebe.Jebale ih dozvole.A i lepe slike mogu da se naprave van depoa,uz prugu,a tu mogu da vam pljunu pod prozor.

Nažalost,i u vrhovnoj komandi ima ljudi koji ne znaju da je Staljin umro pre 58 godina pa se zamlaćuju s kojekakvim tričarijama i dozvolama za snimanje.Budi Bog s nama,ko da imamo voz sa nuklearnim reaktorom.
Ako kaniš pobijediti-nesmiješ izgubiti
Korisnikov avatar
STORM
 
Postovi: 59
Pridružio se: 21 Mar 2010 16:50

Re: Dokle više ovako???!!!!!

Postod hadzibane » 18 Avg 2010 13:23

STORM je napisao:Žalosno je da se ljudi koji su iskreni ljubitelji železnice sputavaju tako grubo a ne vodi se računa o mnogo bitnijim stvarima.

Ignorišite buzdovane,gledajte na njih kao na smrdljiv sir,nemojte ni da slikate kod njih,ko ih jebe.Jebale ih dozvole.A i lepe slike mogu da se naprave van depoa,uz prugu,a tu mogu da vam pljunu pod prozor.

Nažalost,i u vrhovnoj komandi ima ljudi koji ne znaju da je Staljin umro pre 58 godina pa se zamlaćuju s kojekakvim tričarijama i dozvolama za snimanje.Budi Bog s nama,ko da imamo voz sa nuklearnim reaktorom.E,moj STORM to sam i ja rekao...Strašno.
Nego,juče mi je PONOVO onemogućeno snimanje u depou iako sam ovog puta bio u radno vreme!!!
Ovo već poprima razmere neviđenog bezobrazluka!!!
Tito,Marks i Engels - Emerson,Lake & Palmer

Čika Jova deci...A Čika Nemanja DVA deci...
Korisnikov avatar
hadzibane
 
Postovi: 1067
Pridružio se: 04 Feb 2009 21:59
Lokacija: Sombor

Prethodni

Povratak na Razno

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron