ĐAVOLJA VAROŠ

Humor,šale,vicevi,doživljaji i ostalo vezano za dobru zabavu

ĐAVOLJA VAROŠ

Postod milanj » 10 Jun 2009 20:00

sreda, 10. jun 2009, 08:01 -> 13:55
Javno glasanje za Đavolju varoš

Javno glasanje za izbor Đavolje varoši među Sedam svetskih čuda održaće se danas i u subotu, 13. juna, saopštile su turističke organizacije Srbije i Beograda. Glasanje će biti organizovano od 11 do 14 sati ispred Kulturnog centra Beograda.

Glasanje za izbor Đavolje varoši među Sedam svetskih čuda održaće se danas od 11 do 14 sati ispred Kulturnog centra Beograd i u subotu, 13. juna, saopštile se turističke organizacije Srbije i Beograda.

Građani će na postavljenim punktovima preko interneta moći da glasaju za srpskog kandidata za Sedam svetskih čuda.

Turističke organizacije Srbije i Beograda su najavile da će glasanju prisustvovati ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić.

Navedeno je i da je Đavolja varoš od početka glasanja za Sedam svetskih čuda najbolje plasirani kandidat iz Evrope i da se trenutno nalazi na prvom mestu.

"Izbor se završava 7. jula i tada će biti proglašen 21 finalista. Tog trenutka počinje besplatna promocija Đavolje varoši, a samim tim i Srbije u svetu", navedeno je u saopštenju.

Uz podsećanje da je svaki glas važan, turističke organizacije su pozvale građane da na sajtu http://www.djavoljavaros.com glasaju za Đavolju varoš u izboru za sedam Svetskih čuda.

Od kada je Đavolja varoš u opštini Kuršumlija postala kandidat Srbije za Sedam svetskih čuda posetilo ju je oko 60.000 turista, a u protekle tri decenije nije bilo više od 3.000 posetilaca, navedeno je u saopštenju.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... 5%A1+.html
OČI SU JOJ MORE JADRANSKO, KOSE SU JOJ KLASIJE PANONSKO, SESTRA JOJ JE DUŠA SLOVENSKA, ONA JE JUGOSLOVENKA!!!
Korisnikov avatar
milanj
Moderatori
 
Postovi: 1612
Pridružio se: 04 Feb 2009 20:23
Lokacija: Zell am See, Austrija i Kuršumlija, Srbija - SFRJ

Re: ĐAVOLJA VAROŠ

Postod milanj » 10 Jun 2009 20:03

Đavolja Varoš.JPG
Đavolja Varoš.JPG (173.63 KiB) Pogledano 2763 puta


Đavolja Varoš 2.JPG
Đavolja Varoš 2.JPG (104.68 KiB) Pogledano 2762 puta


Ajde ljudi glasajte, MOLIM VAS!!! :D

Pozdrav, Milan!
OČI SU JOJ MORE JADRANSKO, KOSE SU JOJ KLASIJE PANONSKO, SESTRA JOJ JE DUŠA SLOVENSKA, ONA JE JUGOSLOVENKA!!!
Korisnikov avatar
milanj
Moderatori
 
Postovi: 1612
Pridružio se: 04 Feb 2009 20:23
Lokacija: Zell am See, Austrija i Kuršumlija, Srbija - SFRJ

Re: ĐAVOLJA VAROŠ

Postod milanj » 13 Jun 2009 20:11

subota, 13. jun 2009, 09:15 -> 17:10
Podrška Đavoljoj varoši

Održano javno glasanje za Đavolju varoš ispred Kulturnog centra Beograda. Izbor za jedinog predstavnika Srbije za Sedam svetskih čuda prirode završava se 7. jula, kada će biti proglašeni finalisti.

Ispred Kulturnog centra Beograda održano je javno glasanje za Đavolju varoš, koja je jedini predstavnik Srbije za Sedam svetskih čuda prirode.

Može se glasati i na sajtu www.djavoljavaros.com, a izbor se završava 7. jula i tada će biti proglašen 21 finalist.

Spomenik prirode Đavolja varoš, posetilo je na desetine hiljada turista, a do kraja godine taj broj premašiće 100.000, saopštilo je turističko preduzeće "Planinka".

Direktor tog preduzeća u čijem sastavu rade Prolom Banja i Đavolja varoš, Radovan Raičević, rekao je da je "Planinka" u tu destinaciju uložila oko 50 miliona dinara za uređenje prilazne staze, galerija i osmatračnica, ali da će se investicija isplatiti.

"U Prolom Banju organizovano autobusima svakog vikenda iz naše zemlje i inostranstva stiže u grupama i po 3.000 posetilaca koji žele da vide Đavolju varoš", naglasio je Raičević.

Na promociji tog lokaliteta na Trgu Republike Snežana Ilić, predstavnica "Planinke", potvrdila je da je Đavolja varoš i dalje na prvom mestu liste novih sedam svetskih čuda prirode u kategoriji pećina, formacija stena i dolina.

"U trci za jedno od sedam novih svetskih čuda prirode ne vrednuje se samo broj glasova već i promocije, kampanje i to koliko je urađeno na zaštiti prirode", istakla je Ilićeva dodajući da je krajnje neprihvatljivo da je priroda izmenjena i da je na lokalitetu bilo šta rađeno ljudskom rukom.

Prema njenim rečima, odziv građana nakon promocije u sredu u Beogradu bio je veliki i za predstavnika Srbije, samo preko sajta glasalo je više od 9.000 ljudi.

Posle nominacije za sedam novih svetskih prirodnih čuda, Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj Srbije uložilo je 150 miliona dinara za asfaltiranje deonice puta koji ide od magistralnog Niš-Priština do Đavolje varoši.

Ulaznica za razgledanje Davolje varoši košta 200 dinara, najjeftiniji suvenir sa slikom Davolje varoši košta 20 dinara, a najskuplji je majica sa aplikacijom crvenog grada koja košta 250 dinara.

Ovaj spomenik prirode nalazi se na jugu Srbije, 27 kilometara jugoistočno od Kuršumlije, a 89 kilometara jugozapadno od Niša.

Ovaj prirodni spomenik čine dva, u svetu retka, prirodna fenomena: zemljane figure, kao specifični oblici reljefa, i dva izvora jako kisele vode sa visokom mineralizacijom.

Đavolja varoš je oaza sa više od 200 zemljanih figura različitog oblika i dimenzija. Neke su visoke i po dvadeset metara.

Zbog izgleda i mnogobrojnih legendi, kao i specifičnog zvuka koji nastaje kada vetrovi duvaju u dolini, ove neobične skulpture na planinskoj padini izazivaju veliku pažnju.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... 5%A1i.html
OČI SU JOJ MORE JADRANSKO, KOSE SU JOJ KLASIJE PANONSKO, SESTRA JOJ JE DUŠA SLOVENSKA, ONA JE JUGOSLOVENKA!!!
Korisnikov avatar
milanj
Moderatori
 
Postovi: 1612
Pridružio se: 04 Feb 2009 20:23
Lokacija: Zell am See, Austrija i Kuršumlija, Srbija - SFRJ

Re: ĐAVOLJA VAROŠ

Postod milanj » 14 Jul 2009 21:23

23:20
Đavolja varoš: Grad Božje srdžbe

Jedinstven prirodni fenomen, Đavolja varoš, nedaleko od Kuršumlije, ozbiljan je kandidat za izbor 7 novih svetskih čuda.

Od početka ove godine Đavolja varoš je, prema glasovima iz celog sveta, na prvom mestu u Evropi i među prvima u svetu.

Upravo ovih dana glasanje za najužu grupu kadidata ulazi u završnicu.

Ne može se ni zamisliti šta bi plasman ovog našeg prirodnog spomenika značio za mesto Srbije na turističkoj mapi sveta i svakako za kuršumlijski kraj i celu Toplicu. Bila bi to dugoročna promocija ne samo srpskog turizma, već i srpskog kulturno-istorijskog nasleđa, kojim obiluje kuršumlijska opština.

To je bio povod za snimanje dve emisije o ovom, u svetu jedinstvenom fenomenu.

Prvi put Đavolja varoš je snimljena sa izuzetno teško pristupačnih pozicija, a mnogi kadrovi koje će gledaoci videti u emisiji deluju gotovo nestvarno.

Samu Đavolju varoš čine u stvari dva fenomena. Zemljane figure kao specifični oblici reljefa, a ima iz 202, i dva izvora jako kisele vode sa visokom mineralizacijom.

Atraktivnost celog područja dopunjuje ambijent oko figura koji deluje gotovo mistično. Stoga nije nikakvo čudo što Đavolja varoš privlači sve više turista, poklonika prave prirode, stručnjake i umetnike.

Gotovo nemoguće dočarati Đavolju varoš na platnu, o čemu svedoče sami umetnici. Ona je neuhvatljiva, u stalnoj promeni, nepredvidiva i zato očaravajuća. Oko nje su se uvek ispredale legende ispunjene tajnovitošću koja obavija ovo neobično mesto.

Emisija Grad Božje srdžbe pružiće gledaocima mnoge zanimljive informacije, neverovatne slike, zagolicati maštu i dati možda odgovor zašto baš Đavolja varoš zaslužuje da postane jedno od sedam novih svetskih čuda.

Snimatelj: Milan Stanić

Režija: Jelisaveta Janić

Autor emisije: Milica Bajić-Đogo

Večeras:
RTS 2 od 21:50
RTS Sat od 23:20

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/21/R ... %BEbe.html
OČI SU JOJ MORE JADRANSKO, KOSE SU JOJ KLASIJE PANONSKO, SESTRA JOJ JE DUŠA SLOVENSKA, ONA JE JUGOSLOVENKA!!!
Korisnikov avatar
milanj
Moderatori
 
Postovi: 1612
Pridružio se: 04 Feb 2009 20:23
Lokacija: Zell am See, Austrija i Kuršumlija, Srbija - SFRJ

Re: ĐAVOLJA VAROŠ

Postod milanj » 21 Jul 2009 17:48

utorak, 21. jul 2009, 07:13 -> 15:33
Finale bez Đavolje Varoši

Međunarodna organizacija "Novih sedam svetskih čuda" objavila je nazive 28 finalista u izboru za novih sedam svetskih čuda prirode. Nažalost, u finalu nema mesta za Đavolju Varoš.

U izboru za nova svetska čuda prirode, Međunarodna organizacija "Novih sedam svetskih čuda" objavila je nazive 28 finalista, među kojim nema Đavolje Varoši.

Uprkos odličnoj kampanji i medijskoj pažnji, Đavolja Varoš nije se našla među finalistima.

U finalu se nalaze 28 čuda prirode, a konačnu selekciju na osnovu dokaza i naučnih obrazloženja obaviće ekspertski tim do leta 2011. godine.

Kako su podsetili iz turističkog preduzeća "Planinka", koje je u taj izbor nominovalo Đavolju Varoš, kod Kuršumlije, internet glasanjem koje je završeno 7. jula, kandidat Srbije je dobio više glasova nego što država ima stanovnika i našla se na listi Top 77 kandidata.

To je, prema rečima Zlatka Veljovića, direktora Prolom Banje, u blizini Kuršumlije i Đavolje Varoši, veliki uspeh na promociji domaćeg prirodnog fenomena, ali i Srbije u svetu.

U prvom krugu glasanja za svetska čuda, konkurisao je 441 prirodni fenomen iz celog sveta, a u drugom krugu 261.

Đavolju Varoš čine dva u svetu retka fenomena na jednom mestu. Jedan fenomen su 202 zemljane figure atraktivnog oblika, visoke i do 15 metara, nastale erozijom tla, o čijem stvaranju postoji i više legendi i priča.

Druga su i dva u svetu veoma retka izvora vode sa visokim procentom mineralizacije, kakvih je u svetu ukupno sedam.

Podršku nominaciji Đavolje Varoši i dvogodišnjoj kampanji u izboru za sedam svetskih čuda prirode dali su Turistička organizacija Srbije i Ministarstvo za dijasporu.

Prema podacima "Planinke", posle nominacije, Đavolju Varoš je protekle dve godine posetilo više od 80.000 turista iz zemlje i inostranstva.

Finalisti
Amazon koji prolazi kroz devet država
Anđeoski vodopadi u Venecueli
Zaliv Fandi u Kanadi
Planina Švarcvald u Nemačkoj
Arhipelag Bu Tina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima
Majčine stene u Irskoj
Mrtvo more između Palestine, Izraela i Jordana
Šuma El Junke u Portoriku
Ostrvlje Galapagos
Veliki kanjon u SAD
Veliki koralni greben u Australiji i Papua Novoj Gvineji
Zaliv Halong u Vijetnamu
Iguazu vodopadi u Brazilu
Pećina Juta u Libanu
Ostrvo Đeđu u Koreji
Planina Kilimandžaro u Tanzaniji
Nacionalni park Komodo u Indoneziji
Maldivi
Mazurska jezera u Poljskoj
Vrh Materhorn-Ćervino između Švajcarske i Italije
Fjord Milford Saund na Novom Zelandu
Vulkani blata u Azerbejdžanu
Ponornica Puerto Prinsesa na Filipinima
Šuma mangrove Sundarbans u Indiji i Bangladešu
Planina Sto u Južnoj Africi
Stena Uluru u Australiji
Vezuv u Italiji
Nacionalni park Jušan na Tajvanu

Fotografije finalista možete pogledati na adresi www.new7wonders.com

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... 5%A1i.html
OČI SU JOJ MORE JADRANSKO, KOSE SU JOJ KLASIJE PANONSKO, SESTRA JOJ JE DUŠA SLOVENSKA, ONA JE JUGOSLOVENKA!!!
Korisnikov avatar
milanj
Moderatori
 
Postovi: 1612
Pridružio se: 04 Feb 2009 20:23
Lokacija: Zell am See, Austrija i Kuršumlija, Srbija - SFRJ

Re: ĐAVOLJA VAROŠ

Postod milanj » 09 Sep 2009 17:27

Đavolja varoš prva na rezervnoj listi za svetska čuda
04. septembar 2009. | 14:06 | Izvor: Beta

KURŠUMLIJA - Spomenik prirode Đavolja varoš nalazi se na prvom mestu na rezervnoj listi kandidata za izbor sedam novih svetskih čuda, saopštilo je danas turističko preduzeće Planinka iz Kuršumlije.

Rezervnu listu je danas objavila agencija "Nju seven vanders" što u prevodu znači Novih sedam čuda.

Direktor Prolom banje Zlatko Veljović kazao je da je Đavolja varoš zauzela prvo mesto na rezervnoj listi zahvaljujući velikom broju glasova koje je dobila preko telefona i sada ima veliku šansu da se nađe na finalnoj listi kandidata za izbor sedam novih svetskih čuda prirode.

"Pored turističkog preduzeća Planinka, Turistička organizacija Srbije (TOS) putem medija je sprovela kampanju za glasanje telefonom za kandidate na rezervnoj listi. Radi se o velikom broju glasova koji su bili odlučujući da se naš kandidat nađe na prvom mestu na toj listi", kazao je Veljović

U preduzeću Planinka, koje je nadležno za Đavolju varoš i Lukovsku i Prolom banju koje se nalaze u blizini Đavolje varoši, ističu da će u saradnji sa TOS-om i dalje voditi kampanju za promociju srpskog kandidata.

Veliki broj turista iz Srbije i inostranstva posetio je Đavolju varoš i nakon što je taj lokalitet ispao iz finalnih izbora za izbor sedam svetskih čuda u julu ove godine.

U prvih osam meseci ove godine Đavolju varoš je posetilo više od 50.000 turista, što je 60 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Kandidatura Đavolje varoši u izboru za sedam novih svetskih čuda prirode i velika posećenost omogućili su zapošljavanje lokalnog stanovništva.

U blizini tog spomenika prirode otvoreno je nekoliko etno restorana, pokrenut je seoski turizam, a razvila se i prodaja suvenira i poljoprivrednih proizvoda.

U turističkom preduzeću Planinka naveli su da i dalje ulažu u uređenje Đavolje varoši i da će sredinom ovog meseca Đavolja varoš i okolina dobiti osvetljenje sa specijalnim efektima.

Za Đavolju varoš se i dalje glasa pozivanjem broja 0041-77-312-4041, pri čemu je posle zvučnog signala potrebno ukucati 9915. Cena poziva iz Srbije sa mobilnog telefona košta 53 dinara, a sa fiksnog 30 dinara.

http://www.rtv.rs/sr/vesti/drustvo/drus ... 149732.jsp
OČI SU JOJ MORE JADRANSKO, KOSE SU JOJ KLASIJE PANONSKO, SESTRA JOJ JE DUŠA SLOVENSKA, ONA JE JUGOSLOVENKA!!!
Korisnikov avatar
milanj
Moderatori
 
Postovi: 1612
Pridružio se: 04 Feb 2009 20:23
Lokacija: Zell am See, Austrija i Kuršumlija, Srbija - SFRJ

Re: ĐAVOLJA VAROŠ

Postod milanj » 23 Dec 2009 22:45

subota, 05. dec 2009, 10:56 -> 15:36
Đavolja varoš spremna za noćne posete

Prirodni spomenik Đavolja varoš osposobljen je i osvetljen za noćne posete. Prve noćne posete turista i kampovanja najavljeni su za početak marta iduće godine.

Spomenik prirode Đavolja varoš kod Kuršumlije, postavljanjem sistema za osvatljenje osposobljen je za noćne posete, saopštilo je preduzeće "Planinka".


"Prve grupe turista zainteresovanih za noćne posete i kampovanje kod ovog prirodnog spomenika najavljene su za početak marta sledeće godine", saopštili su iz "Planinke".

Prema rečima direktora Đavolje varoši Radoja Stepanovića, završeni su radovi na postavljanju opreme za takozvana fina svetla s raznim svetlostnim efektima, a oprema je stigla iz SAD.

"Osvetljena je cela pešačka staza do Đavolje varoši, u dužini od 1.150 metara, rudarska okna, crveno vrelo i zemljane piramide. Radi se o osam vrsta svetala različitih boja, koje se prelamaju i proizvode 21 svetlostni efekat, što je omogućeno savremenom kompjuterskom tehnikom", rekao je Stepanović.

U turističkom preduzeću "Planinka" ističu da je ta investicija od velikog značaja za taj lokalitet, jer će noćnim posetama biti znatno povećan broj posetilaca.

Turizmolog Radovan Tanasković smatra da se tom novinom poboljšala ukupna turistička ponuda Đavolje varoši.

"Ako uspemodobro da organizujemo noćne posete, očekujemo da se broj turista poveća za najmanje 50 odsto. Sigurni smo da će se pojaviti potreba za uređenjem i prostora za kamp, obzirom da će turisti jedan deo noći provesti razgledajući ovaj prirodni fenomen", rekao je Tanasković.

Projekat osvetljenja vredi tri miliona dinara, a finansirali su ga Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja i preduzeće "Planinka".

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... osete.html
OČI SU JOJ MORE JADRANSKO, KOSE SU JOJ KLASIJE PANONSKO, SESTRA JOJ JE DUŠA SLOVENSKA, ONA JE JUGOSLOVENKA!!!
Korisnikov avatar
milanj
Moderatori
 
Postovi: 1612
Pridružio se: 04 Feb 2009 20:23
Lokacija: Zell am See, Austrija i Kuršumlija, Srbija - SFRJ


Povratak na Vagon - Bife

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron