Stranica 1 od 1

Dodavanje slika na forumu

PostPoslato: 02 Mar 2014 23:38
od Administrator
Postovani korisnici foruma...na predlog vam dajem sajt http://tinypic.com/ za upload fotografija koje kasnije mozete da delite ovde na forumu. Besplatan je i veoma jednostavan...izaberete fajl koji zelite da delite i samo kliknite na Upload...Kada se zavrsi dodavanje fotografija na serveru link za forum delite (tj kopirate onaj deo koji sam obelezio na fotografiji u prilogu). Izbegavajte da saljete fotografije direktno na nasem serveru zato sto nema puno memorije...

Hvala vam na razumevanju

Re: Dodavanje slika na forumu

PostPoslato: 03 Mar 2014 12:40
od Laurus97
Photobucket - registracija i korištenje

Registracija Photobucket računa:

1. Registrirajte se na Photobucket, učinite to klikom na link: http://www.photobucket.com/register.
2. Upišite svoje podatke (ime, prezime ...), odredite svoj username (korisničko ime) i password (lozinku). U rubrici Account type treba biti označena postavka Free.
3. U rubrici Account options ostavite označeno polje Show <img src> and (img) codes for direct linking, dok opciju make album private možete po želji ostaviti označenu ili neoznačenu.
4. Na dnu stranice je stavka Terms of Service. Označite polje pored teksta By clicking here, you agree ... (time pristajete na sva pravila korištenja Photobucket hosting servisa) i kliknite na ikonu Register. Zatim kliknite na Submit and continue.
5. Nakon toga ćete od Photobucketa primiti e-mail poruku u kojoj je naveden verifikacijski link.
6. Otvorite tu e-mail poruku i kliknite na link koji se nalazi ispod navoda: Please follow the link to activate your account. Time je postupak registracije gotov i spremni ste za upload vaše prve slike na Photobucket hosting servis.


Postavljanje fotke (upload) na Photobucket:

1. Otvorite glavnu stranicu Photobucket klikom na link: http://www.photobucket.com/.
2. Upišite vaš username i password i kliknite na Log in ikonu.
3. kliknite na ikonu browse.
4. U novo otvorenom prozoru odaberite folder (mapu) u kojoj se nalaze fotke koje želite uploadati i dva puta kliknite na nju da ju otvorite.
5. Odaberite jednu fotku u tom folderu (mapi) i dva puta kliknite na nju.
6. Kliknite na ikonu Submit i odabrana fotka će biti uploadana na Photobucket i time biti spremna za korištenje. Pri dnu istog prozora nakon uploada naći će se mala sličica (thumbnail) vaše upravo uploadane fotke.

Re: Dodavanje slika na forumu

PostPoslato: 03 Mar 2014 21:04
od Administrator
Hvala Laurus na detaljno opisanom uputstvu. Ja sam izabrao ovaj gore sajt zbog njegove jednostavne upotrebe. Nikakva registracija nije potrebna...samo jednostavni upload

Re: Dodavanje slika na forumu

PostPoslato: 25 Avg 2016 20:25
od Kolega2357
Postavljanje slika (upload) na Postimage

1. Otvorite glavnu stranicu Postimage klikom na link https://postimage.org/.

2. Kliknite na izaberi slike. (Slika se automatski uploaduje po zavrsetku uploada automatski se izbacuje URL slike)
Slika

3. Kada se završi upload slika ovako ispada
Slika

4. Kada želite postaviti sliku na forum koristi direct link obeležen crvenom bojom na slici
Slika

Takođe na sajt postimage se može registrovati bilo ko sa email adresom lozinika će biti poslata na email. Kada se prvi put ulogujete sajt na sajt dobijate lozinku koju odmah treba promeniti da se kasnije ne bi zaboravila jer je u pitanju kombinacija koja nije laka za pamćenje.