Pravila foruma

Obavezno za sve članove, i posetioce foruma.

Pravila foruma

Postod Administrator » 05 Feb 2009 03:22

Molimo vas da pročitate sledeći tekst koji se odnosi na pravila ponašanja kojih se svaki član foruma (nevezano za njegov status na forumu) mora pridržavati. Svako nepoštovanje pravilnika biće kažnjavano u skladu sa njim.

- U cilju sprovođenja pravila i njihovog poštovanja forum sadrži Moderatore koji se mogu identifikovati malim masnim slovima pored svake od tema za koju su zaduženi kao i natpisom Moderator. Ukoliko imate tehničkih problema na forumu obratite se njima ili administratoru foruma.

- Forum je mesto susretanja ljudi različitih mišljenja, tako da je tolerancija veoma važna. Ponašajte se prijateljski i tretirajte svakog sa osnovnim poštovanjem. Imajte na umu da se o ukusima ne raspravlja.

- Prilikom otvaranja nove teme postarajte se da ona bude u odgovarajućoj sekciji i da sadrži odgovarajući naslov. Naslov je jako bitna stvar, ukoliko želite da vam neko odgovori na poruku. Nemojte postvaljati nedefinisane naslove.

- Pisanje isključivo velikim slovima (ALL CAPS) se u internet komunikaciji smatra vikanjem, pa je samim tim nedozvoljeno, kako u naslovu tema, tako i u samim porukama.

1. Moderatori-urednici su zaduženi da forum i podforum održavaju 24 sata dnevno, da održavaju red,pristojnost komunikacije te da svaki spam,ružne reči,vređanja I ostale gadosti najstrožije sankcionišu!(Prvo javna opomena,potom ograničenje broja poslatih postova,zatim ban na određeno vreme a krajnja mera je isključenje sa učešća na Forumu!)

2.NITI JEDAN član Foruma ne sme i ne može biti maloletno lice,osim ako je dotično lice učenik železničke škole ili nekog srodnog zanimanja!.Maloletni član Imaće svoj nickname,ali će biti DUŽAN da se predstavi svojim punim imenom i prezimenom,validnim e-mailom I identifikacijom

- Spamovanje je nepoželjno, kao i poruke bez ikakvog smisla. Pišite cele rečenice i odgovarajte na temu ukoliko imate šta da kažete. Ukoliko sadržaj poruke nije u skladu sa temom u kojoj se nalaz,i ta poruka biće obrisana od strane Moderatora. Svako namerno spamovanje biće kažnjavano.

- Spamovanje putem privatnih poruka (private messages) je zabranjeno.

- Zabranjeno je pisati poruke sa ciljem reklamiranja. Korisnicima sa manje od 50 postova je zabranjeno linkovanje drugih sajtova kako bi se sprečilo registrovanje radi reklamiranja.

- Zabranjeno je vređanje ostalih korisnika foruma kao i iskazivanje mržnje i netrpeljivosti prema rasnoj, verskoj, nacionalnoj, političkoj i drugim oblicima društvene pripadnosti. Osim toga zabranjeno je davanje linkova do web strana sa zabranjenim sadržajem.

- Nije dozvoljeno registrovanje više naloga. Korisnik može imati samo jedan nalog. Registrovanje dodatnih naloga može prouzrokovati brisanje prvog (i svih ostalih) naloga.

- Broj karaktera za nadimak (Name) je ograničen na maksimalno 15, za naslov (Custom Title) na maksimalno 20, a za lični tekst (Personal Text) dozvoljeno je maksimalno 30 karaktera. Dozvoljen je samo po jedan red za nadimak i naslov, dok je za lični tekst dozvoljeno dva reda.

- Zabranjeni su uvredljivi nickovi (imena) korisnika.

- Ukoliko želite da postavite sliku molimo vas imajte na umu da postoje korisnici sa sporom internet konekcijom tako da bi najpoželjnije bilo da ih postavljate u vidu thumbnailsa ili linkova.

- U slučaju da vam se neka tema na forumu ne sviđa ili nije u skladu sa pravilima foruma, zaobiđite je ili je prijavte urednicima foruma

Pravila vezana za avatare na forumu
- Svaki član ima pravo na avatar
- Avatari moraju biti maximalno do dimenzija 100x100px i velicine do 10kb
- Avatari ne smeju sadržati motive explicitnog sexa, niti nekog drugog sadržaja neprikladnog osobama mladjim od 18 godina kao ni slike uvredljivog karaktera.
- Ukoliko ne želite da vam se prikazuju avatari drugih korisnika, možete ih isključiti iz profila.

Pravila vezana za potpise na forumu
- Maximalni broj karaktera je 400.
- Maximalni broj linija je 5
- Dozvoljeno je koristiti fontove normalne veličine, manje ili do max 25pt gde zbirna veličina svih linija ne prelazi 70px.
- Postavljanje slika u potpise je dozvoljeno, ali je maximalna veličina 30kb, maximalna visina 70px, širina 468px.
- Potpis ne sme sadržati motive explicitnog sexa, niti nekog drugog sadržaja neprikladnog osobama mladjim od 18 godina kao ni slike ili tekst uvredljivog karaktera.
- Zabranjeno je reklamiranje u potpisima.

Piraterija je zabranjena na forumu
- Sve vrste tema koje se odnose na warez (u najširem značenju reči), crackovanje, pokretanje igara i programa, distribuciju autorskim pravima zaštićenih audio i video materijala su zabranjene. U ovo spada i svaka razmena odnosno distribucija igara, programa, audio i video snimaka koji podležu autorskim pravima.

Mali oglasi
Za komercijalno reklamiranje na sajtu i forumu možete se obratiti administratoru putem kontakt strane.
- Za postavljanje oglasa potrebno je da član ima najmanje 50 postova.

Pravila foruma ne važe retroaktivno.

Nadamo se da će vam boravak na forumu doneti prijatne trenutke, dati odgovore na pitanja. Dobrodošli!
Vrh Everesta je tačka gde prestaje Zemlja a počinje Nebo
Korisnikov avatar
Administrator
 
Postovi: 174
Pridružio se: 04 Feb 2009 04:50
Lokacija: Leskovac

Povratak na Pravila foruma

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost