27.03.2012

Karta Zell am See - Beograd
Uploaded with ImageShack.us
Uzimam ja dakle kartu na blagajnu i imam šta da vidim voz OIC 515 za Graz kasni 15 minuta. Ok mislim, nije strašno, kad ono onda 20 minuta pa na kraju je stigao sa oko 25 minuta kašnjenja.
U vozu zatim najava za sledeći stop:
"Poštovani putnici približavamo se stanici Schwarzach-St.Veit, naš voz kasni oko 25 minuta zbog kvara na vratima u jednom vagonu, vaša sledeća veza u Schwarzach-St.Veit je EC 111 za Klagenfurt Hbf. sa direktnim vagonima za Beograd, koji polazi u 11:11 sa 3 koloseka, molimo vas za brz prelazak u taj voz."
Da, najavljuju i dalje direktne vagone u tom vozu. Čak im i u Redu Vožnje i dalje piše da na EC 111 ima direktnih vagona za Beograd.
EC 111 nas je čekao i krenuli smo dalje sa oko +5 minuta., međutim u Villach Hbf. smo bili tačno na vreme.
IC 211 "SAVA" za Beograd polazi sa 8 koloseka, činilo mi se da nikad neću da stignem na taj 8 kolosek, zabačen je skroz na drugom kraju stanice.

No sve je prošlo bez problema. Iz Jesenica smo krenuli sa oko +20 minuta, a iz Zagreba samo krenuli na vreme.
Iz Šida smo zatim krenuli sa +10 minuta, međutim iz Rume smo već krenuli na vreme i u Beograd stigli 5 minuta pre vremena.

...