Bila je poprilična gužva, ali sam nekako uspeo da se smestim. Ponovo uživam u vožnji nečujnim i udobnim db vagonima na sprat. Prepun stvari nisam smogao snage da kamerom ili fotoaparatom zabeležim neki trenutak putovanja. U Salzburgu je usledila duža potraga za YoHo hostelom. Tada se mobilni telefoni nisu koristili za navigaciju kao danas, pa je sve bilo prepušteno snalaženju i orijentiringu. Posle raspremanja i kratke lunch pauze opremam se prospektima Salzburga iz hostela i prvo odlazim u šetnju upoznavanja grada. Pokušao sam da ispratim neke ucrtane putanje sa ove dobijene karte:

Okružen prelepom arhitekturom i besprekornom čistoćom ponovo imam osećaj kao da šetam ulicama Ciriha.
Tu je u velikoj meri prisutan i svež planinski miris Alpa

Odlazim prema reci:

Jedna od pešačkih zona:

Evo i nje, reka Salzach. To je ista ona reka koja protiče pored mesta Zell am See, pored koje sam sam se vozio biciklističkim stazama i koju sam prikazao na prve dve stranice ovog putopisa. Pogled uzvodno:

Pogled nizvodno i vozni park lokalaca

Nije bilo vreme za saobraćajni špic, ali je gužve na ulicama ipak bilo. Jedna fotka za ljubitelje autobusa i trolejbusa:

Ponovo pešačke zone i trgovi:

Probijam se kroz centralno gradsko jezgro prema tvrđavi:

Salzburška katedrala: